HJS:n B-tytöt lähtevät SM-sarjaan vapautunein mielin
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 22.03.2024 19.30

HJS:n B-tytöt lähtevät SM-sarjaan vapautunein mielin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran B-tytöt aloittavat T18-SM-sarjan lauantaina Tampereella Ilveksen vieraana.

HJS esiintyi mahtavasti karsintasarjassa alkuvuodesta, kun se voitti viidestä pelaamastaan ottelusta neljä ja pelasi kerran tasan voittaen karsintalohkon selvästi.

”Se meni vähän paremmin kuin osattiin edes arvioida. Saimme treenata hyvin, joukkue pysyi suht terveenä ja ne asiat, joita harjoiteltiin, saatiin kentälle. Hyvä treeni oli se mikä pelaamisessa erityisesti näkyi. Tekemiseen tuli positiivinen flow, joka kuljetti meitä mukanaan”, muistelee B-tyttöjen päävalmentaja Juhana Peltomaa.

SM-sarja pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana. 18 kierroksen jälkeen jaetaan mitalit ja tämän hetken tiedon perusteella määritellään myös ensi vuoden SM-sarjan joukkueita. 1.‒5. sijoittuneet joukkueet lunastavat paikkansa ensi kauden SM-sarjaan, ja 6.‒9. sijoittuneet puolestaan pelaavat SM-karsintasarjaa. Viimeiseksi tänä vuonna sijoittuva joukkue karsii paikastaan Ykkösen lohkovoittajien kanssa.

”Eri pelit ovat todennäköisesti edessä kuin karsinnassa. Jännä nähdä, miten kaikkien kokoonpanot elävät. Tämä on hieno mahdollisuus uusiin kokemuksiin ja edelleen kehittää omaa pelitapaa ja yksilöitä. Tulos tulee sitten sen mukaan. Tavoitteena on minimissään säilyttää paikka karsintoihin. Parhaimmillaan on mahdollisuudet viiden joukkoon, jonka myötä olisimme ylemmässä karsintasarjassa ensi vuonna”, Peltomaa kertoo.

”Pystymme lähtemään sarjaan rennosti. 18 peliä on edessä ja karsinnat meni hyvin ja peli näytti hyvältä, niin voimme lähteä pelaamaan vapautuneesti ilman jännitystä. 2‒3 kierrosta kun on takana, niin ollaan vähän viisaampia”, Peltomaa sanoo.

Lauantain avauspelin vastustaja Ilves on tuttu jo karsintasarjasta. Silloin HJS:llä kulki kaikki ja Säästöpankki-areenalla nähtiin kotijoukkueen 6‒0-voitto.

”Sitä peliä ei kannata peilata yhtään. Se oli peli, missä meillä onnistui käytännössä kaikki ja Ilveksellä ei oikein mikään. En usko, että huomenna on sama juttu. Ilveksellä on parhaimmillaan kova joukkue.”

”Meillä on ollut vähän sairastumisia, mutta saamme hyvän joukkueen jalkeille. Vastuuta tulee tämän kesän aikana jaettavaksi laajalla rintamalla. Moni pelaa ekoja otteluita tällä tasolla ja osalle nämä pelit ovat jo tuttua kauraa”, Peltomaa ennakoi.

Ilves ‒ HJS lauantaina 23.3. Pirkkahallissa kello 13.00. HJS:n ensimmäinen kotiottelu on torstaina 4.4. kello 19.30 Puotinkylän Valttia vastaan Pulleri tn 4:lla.

Kuva: Ruut Isotalo

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30