Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toiminnassa vapaaehtoinen seuratyö on merkittävässä asemassa: seura ei pyörisi ilman vapaaehtoisten apua. Sinun panoksesi – pienempi tai suurempi teko – seurallemme on kultaakin kalliimpaa.

Mitä seuratyö antaa tekijälleen?

Seuratyö antaa sinulle paljon. Tutustut uusiin ihmisiin ja löydät uusia ystäviä. Yhdessä tekeminen on sitä paitsi mukavaa! Seuratyö ei ole hampaat irvessä puurtamista vaan iloista yhdessä oloa. Kukapa meistä ei kaipaisi yhteisöllisyyden tunnetta? Fiilistä siitä, että saa kuulua johonkin miellyttävään porukkaan. Seuratoiminta on myös useissa perheissä perheen yhteinen harrastus, joka saattaa yhdistää jopa useita sukupolvia vauvasta vaariin. Lisäksi seuratyö urheiluseurassa palkitsee tekijäänsä. On mielekästä liikuttaa niin nuoria kuin vanhempia seuralaisia. Toisten auttaminen ja ilahduttaminen lisäävät myös omaa hyvinvointia.

Seuratyön merkityksestä ja harrastus sekä vapaaehtoistyössä kertyvistä tiedoista ja taidoista voit lukea lisää #kovaaosaamista-blogisarjasta sekä Sitran ja Suomen Partiolaisten Kovaa osaamista – pilottihankkeesta

Mitä vapaaehtoiset jo tekevät HJS:ssä?

Joukkueiden toiminnan mahdollistavien valmentajien, joukkueenjohtajien, huoltajien ja rahastonhoitajien vastuullisten roolien lisäksi seuramme merkittäviä toimintoja pyörittävät vapaaehtoiset jo nyt:

 • Varustevastaavan roolissa Jaana Koskinen-Kankare huolehtii seuran varusteiden tilaamisesta, sovittamisesta ja toimittamisesta joukkueille, lisäksi Jaana osallistuu hjs.fi – sivuston ylläpitämiseen sekä kesän turnausten organisointiin
 • Graafikkona Juhana Peltomaa vastaa seuran graafisesta ilmeestä aina diplomeista lähtien ja osallistuu hjs.fi – sivuston ylläpitämiseen sekä kausijulkaisun valmisteluun.
 • Janne Heinonen auttaa seuran turnausten valmistelun, myynnin ja talkoolaisten ohjeistamisen kanssa, lisäksi Janne on usein kameran kanssa seuran tapahtumissa mahdollistamassa laadukkaan kuvamateriaalin seuran käyttöön.Kahvioemännät Paula Kuokkanen ja Päivi Kivistö toimivat HJS kahvioemäntinä mahdollistaen kahviopalvelut Sääästöpankki Areenalla turnausten ja muiden tapahtumien yhteydessä.
 • Kai Savonniemi osallistuu aktiivisesti kauden päättäjäisten ja HJS joululaulukirkon suunnitteluun sekä viestinnän kehittämiseen seurassa, kameralaukku on myös tuttu näky Kaitzun olalla seuran tapahtumissa.
 • Maalivahtivalmentajina toimivat Niina Päärnä, Ville Kalervo, Jarkko Ollikainen, Martta Mäki-Uuro ja Jussi-Pekka Lana.
 • Marko Kouhia osallistuu HJS lehden tekemiseen toimittajan roolissa.

Seuran kaikki joukkueet osallistuvat myös talkootyöhön mahdollistaen mm. turnaustoiminnan ympärivuotisesti. Kaikkiaan HJS:ssä toimii yli 200 vapaaehtoista, joista pääosa on joukkueiden ja eri toimintaryhmien ohjaamistehtävissä.

Mitä sinä voisit tuoda yhteisöön?

Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa on useita erilaisia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä yhteisömme hyväksi. Laadukkaan seuratoiminnan mahdollistamisen kulmakivi on vapaaehtoiset toimihenkilöt, joiden avulla haluamme kehittää seuran toimintaa edelleen ja tähän työhön etsimme nyt vapaaehtoisia. Kaikkea vapaa-aikaa ja omaa tekemistä ei tarvitse sitoa seuratyöhön, jokaisen pienikin panos on yhteisölle arvokas!

Vapaaehtoisrooleja seuratyössä

HJS:ssä vapaaehtoisille on tarjolla oman ajankäytön ja halukkuuden mukaan niin isoja, kuin pieniä ruutuja hoidettavaksi. Jos koet, että haluat antaa panoksesi esimerkiksi seuraavissa asioissa:

 • Sisällöntuottaminen hjs.fi & some-kanavat, HJS Uutiset -lehti, valokuvaaminen, videokuvaaminen, uutisten kirjoittaminen, twitter / instagram päivittäminen, hjs.fi päivittäminen.
 • Turnaustyöryhmä: olet mukana kehittämässä seuran turnausten järjestelyä ja ohjaamassa turnausten talkooväen toimintaa.
 • Tapahtuma-avustaja: seuran messupisteillä työskentely.
 • Ensiapupäivystys seuran tapahtumissa
 • Turvallisuuspäällikkö seuran tapahtumissa, osallistut tapahtumien suunnitteluun turvallisuusnäkökulmasta ja tarvittaessa johdat tapahtumien turvallisuushenkilöstöä
 • Markkinointi- ja myyntityö, seuran varainhankinnan kehittäminen ja edistäminen

Sinun ei tarvitse ottaa esimerkiksi koko tiedottamista harteillesi, vaan voi esimerkiksi ottaa vain seuran twitter-tilin tai muun vastaavan osan tehtäväksi.

Onko sinulla kenties jotain omia ajatuksia mitä voisit tuoda seuran arkeen? Olet kenties huomannut jonkun asian puuttuvan kokonaan ja haluat olla mukana tekemässä asian kuntoon?

HJS:n edustusjoukkueen ottelutapahtumien vapaaehtoistehtävät

Erityisesti viestinnän toteuttaminen on asia, johon apu olisi enemmän kuin tervetullutta, joten HJS:n edustusjoukkue etsii uusia jäseniä mediatiimiin. Hyppäämällä mukaan tekemään otteluraportteja, pelaajahaastetteluja ja viestimään oman kylän poikien otteista pääset aitiopaikalle joukkueen toiminnan ytimeen.

Edustusjoukkueen sarjanousun myötä vaatimukset ottelutapahtuman järjestämiseksi Palloliiton sääntöjen ja määräysten mukaisesti tuovat mukanaan uusia tehtäviä:

 • Turvallisuuspäällikkö: johtaa ottelun aikana turvallisuushenkilöstöä, vastaa turvallisuussuunnitelman ja yleisötapahtuma ilmoituksen laatimisesta
 • Mediavastaava: huolehtii ottelun aikana median edustajista, huolehti haastatteluista ja ennakko-sekä loppuraportin seuran verkkosivuille
 • Kuuluttaja: huolehtii ottelun aikana tapahtuvasta kuuluttamisesta ja tulostaulusta
 • Tapahtuma-avustaja: huolehtii pallopoikien opastuksesta, huolehtii ottelun jälkeisestä palkitsemistilaisuudesta

Haluatko tuoda ottelutapahtumiin jotain uutta? Pöytä on aina avoin ja ovet auki toteuttajille!

Työkokeilu urheiluseurassa?

Osana Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteiskuntavastuu ohjelmaa seuramme haluaa olla mukana mahdollistamassa työelämään palaamisen esimerkiksi työkokeilun kautta. Lisäksi HJS on työllistänyt työttömiä työnhakijoita TE-keskuksen myöntämän palkkatuen avulla seuraan.

Tulevaisuudessa haluamme olla yhä useammalla mahdollisuus ponnistaa takaisin työelämään, sekä nuorille ensimmäinen paikka missä oppia työelämän pelisääntöjä.


Tule mukaan HJS-perheeseen ja ota yhteyttä:
Tommi Laitila
Toiminnanjohtaja
tommi.laitila@hjs.fi
050 303 4649