Hämeenlinnan jalkapalloseura ry (HJS)
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry perustettiin syksyllä 1999 kolmen junioriseuran (HPK, HäPa ja Pallo-Kärpät) yhdistyessä. Hieman myöhemmin seuraan tulivat myös AC Täysosuman juniorit. HJS keskittyy laadukkaaseen ja turvalliseen lasten ja nuorten jalkapallo- ja futsaltoimintaan, jossa huomioidaan harrastajien erilaiset harrastamisen motiivit ja tarpeet.
Seuramme eri joukkueissa liikkuu reilu 1 400 lisenssipelaajaa alle kouluikäisistä lapsista ikämiehiin. Naperofutaajat ovat koko seuratoiminnan kivijalka, josta on hyvä ponnistaa kohti tyttöjen ja poikien juniorijoukkueita ja myöhemmin niin miesten kuin naisten edustusjoukkueisiin. Pullerin Rohkeat Potkijat puolestaan tarjoaa harrastustoimintaa erityisryhmäläisille.
VISIO:
Hämeenlinnan Jalkapalloseuran strategiakauden 2023-2025 visiona on olla ”Yhteisöllinen liikuttaja ja menestyksen rakentaja”.
ARVOT:
Avoimuus, yhteisöllisyys, tavoitteellisuus, turvallisuus.
Avoimuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä toiminnallisia voimavaroja välittämättä siitä, mikä on yksittäisen jäsenen tavoite, status tai lähtökohta. HJS:ssä jokainen pelaaja otetaan lämmöllä vastaan seuratoimintaan, ja seurastamme pyritään tekemään yhdessä kaikkien toimijoiden kanssa paikka, jossa jokainen viihtyy ja voi hyvin. Seurassamme on mahdollisuus tavoitella niin menestystä urheilijana kuin harrastaa rennommalla otteella ilman suurempia tavoitteita. Turvallisessa ympäristössä jokainen voi kasvaa ja kehittyä omana itsenään.
TAVOITTEET:
Harrastajamäärän hallittu kasvu, olosuhteiden kehittyminen, pelaajien ja valmentajien kehittäminen, turvallinen kasvuympäristö
Seuramme pelaajamäärä kasvoi edellisen strategiakauden aikana 900:sta yli 1300:aan. Hallittu pelaajamäärän kasvu on tavoite tulevaisuudessakin ja kauden 2023 lopussa lisenssipelaajia seurassa oli reilu 1400.
Seuramme pelaajat harjoittelevat ympäri vuoden Pullerilla, jossa seuralla on käytössään Hämeenlinnan urheilupuiston laaja kenttäalue, jossa on kaksi tekonurmikenttää ja luonnonnurmikenttiä. Jalkapalloon on käytössä myös Säästöpankki-areenan sisätekonurmi. Napero- ja perhefutis vie jalkapallon ilosanomaa myös kaupunginosakentille Idänpäähän, Kankaantaalle, Kolkanmäelle ja Käikälään. Futsalia HJS pelaa Loimua Areenalla ja Nummikeskuksessa.
HJS on investoinut pelaaja- ja valmentajakehitykseen muun muassa omalla testilaitteistolla ja Polar-järjestelmällä. Investointeja on tehty koko seuran kehittämisen näkökulmasta, jotta seuramme jäsenillä olisi lisää työkaluja kaiken tasoiseen kehittymiseen.
Haluamme luoda seuraamme turvallisen kasvuympäristön, jonka myötä harrastaminen HJS:ssä olisi vakaata ja jokaisen huomioivaa. Harrastustoiminnalla on tärkeä vaikutus lasten ja nuorten kasvussa ja haluamme pitää huolta siitä, että seuramme koetaan hyväksi kasvuympäristöksi.
MISSIOT:
Matala kynnys harrastamiselle, menestyvät yksilöt, kannamme yhteiskuntavastuun
Seurassamme on mahdollisuus kokeilla harrastamista kaksi viikkoa ilman sitoutumispakkoa. Tutustumistakuulla haluamme kannustaa lapsia ja nuoria kokeilemaan lajia sekä kannustaa heitä harrastuksen pariin. Olemme mukana yhteistyössä Liikuntahallien kanssa talvikuukausina Liikuntalukkari-toiminnassa, joka tarjoaa 5.-9.-luokkalaisille kerran viikossa vapaan jalkapallo- ja futsaltunnin. Lisäksi tarjoamme talvisin kerran viikossa kaikille avoimen tunnin vapaavuoron Säästöpankki-areenan vapaaseen jalkapallokäyttöön.
Pyrimme kasvattamaan entistä enemmän myös menestyviä pelaajia. Menestyvyyttä on toisaalta myös onnistuminen terveiden ja liikunnallisten yksilöiden kasvattamisessa. Huippuyksilöiden kasvattaminen ei ole vastakkainasettelua muuhun toimintaan verrattuna, vaan haluamme nostaa profiilia kaikissa tukimuodoissa, jotta pysymme kehityksessä mukana.
Isona toimijana seuramme on tärkeää kantaa yhteiskuntavastuunsa. Taloudellisesti vakaa toiminta, turvallinen harrastusympäristö ja toiminnan avoimuus ovat esimerkkejä vastuullisuuden ylläpitämisestä. Vuonna 2021 tehty UEFAn SROI-mallinnus (Social Return on Investment) osoitti, että HJS:n yhteiskunnalle tuottama vuosittainen hyöty oli 7,5 miljoonaa euroa. Summa koostui HJS:n tuottamasta sosiaalisesta, terveydellisestä ja taloudellisesta hyödystä eli esimerkiksi hyvinvoinnin parantamisesta, syrjäytymisen ehkäisystä ja vapaaehtoistyöstä.