B-tytöt tavoittelevat SM-paikan säilyttämistä ja naiset nousua Kolmosesta Kakkoseen
B-tytötJulkaistu: 23.07.2023 11.07

B-tytöt tavoittelevat SM-paikan säilyttämistä ja naiset nousua Kolmosesta Kakkoseen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran B-tytöt aloittavat syyskierroksen SM-sarjassa tänään sunnuntaina Ilveksen vieraana. Naisten Kolmosessa pelit jatkuvat puolestaan tulevana tiistaina PIFiä vastaan kotikentällä.

B-tyttöjen tavoitteena on säilyttää paikka SM-sarjassa myös ensi vuodeksi ja naisten haaveena on nousta toisena vuotena peräkkäin sarjaportaissa ylemmäksi. Tavoitteiden osalta edetään aikataulussa, kun kevätkierroksen jälkeen HJS pitää T18 SM-sarjassa kahdeksatta sijaa yhdellä voitolla, neljällä tasapelillä ja kolmella tappiolla, ja naisissa kärkipaikkaa viiden pisteen erolla seuraavaan.

”Hieman olemme keskiarvon alapuolella tytöissä, mutta selkeästi paremmin on mennyt kuin viime vuonna. Naisissa olemme voittaneet yhdeksästä pelistä kahdeksan”, kertoo päävalmentaja Joni Meltoranta.

T18 SM-sarjaan osallistuva joukkue muodostaa suurimmalta osin myös naisten Kolmosta pelaavan rungon. Pelejä kertyy kiitettävän paljon.

”Raskas kausi on ollut, mutta hyvin mennyt tähän asti. Iso osa runkopelaajista on joutunut vetämään kahta peliä viikkoon, mikä on tiukka setti. Haasteellisin juttu on siinä, miten syttyä maksimisuoritukseen kolmeen ja välillä jopa neljään peliin 8‒9 päivän sisällä. C-junnuista olemme saaneet apuja SM-sarjaan, mikä on auttanut kuorman jakamisessa. Hienosti ovat likat jaksaneet painaa ja lähdemme hyvillä fiiliksillä syyskierrokselle.”

Suuresta ottelumäärästä huolimatta terveystilanne on ollut hyvä koko kauden ajan.

”Täytyy koputtaa puuta, mutta vaikka pelirytmi on ollut raskas niin meillä ei käytännössä ole ollut lihasperäisiä poissaoloja tai pitkäaikaisloukkaantumisia. Useampi vuosi on treenattu hyvin ja monipuolisesti. Kilpailukaudella treenaaminen on palauttavaa, huoltavaa ja valmistavaa, jolloin treeneistä on otettu vähän tehoja pois ja tähdätty maksimivireeseen peleissä. Toistaiseksi se on näyttänyt toimivalta ja testitulokset puolivälissä kautta näyttivät samaa, vaikkei kovia treenejä olla päästy vetämään pelejä lukuun ottamatta”, Meltoranta avaa.

T18 SM-sarjassa HJS on kerännyt pisteitä useammassa ottelussa kuin jäänyt kokonaan ilman. Jo viime vuonna SM-sarjaa pelannut joukkue on tänä vuonna ollut valmiimpi sarjan vaatimustasoon.

”Viime kaudella pelit olivat niin paljon kovempia temmollisesti kuin olimme tottuneet. Jouduimme äärirajoille joka kerta. Nyt kun perusrutiinitaso on kovempi niin pystymme pistämään kampoihin kaikille vastustajille. Nuori joukkue meillä on aina ollut ja nyt kun ikää ja kehitystä tulee lisää niin se helpottaa tekemistä. Olemme olleet valmiimpia tietyllä tapaa” Meltoranta kertoo.

SM-sarjajoukkue rakentuu tasaisesti monesta eri ikäryhmästä parista 04-syntyneestä aina 09-ikäluokkaan asti.

”Se on vahvuus. Ei tule sellaista tilannetta, että puoli joukkuetta vaihtuisi kerralla. Tulevaisuus näyttää myös tosi hyvältä. 08-ikäluokka esimerkiksi on laaja ja laadukas ikäryhmä.”

Naiset aloittavat syyskierroksen kärkikamppailulla

Viime vuonna Nelosessa taipaleensa aikuisten sarjoissa aloittanut joukkue pelasi vahvan kevätkierroksen uudella sarjatasolla Kolmosessa, josta nousee Kakkoseen ainoastaan lohkovoittaja. Nelosen ja Kolmosen välinen tasoero yllätti ja se on Meltorannan mukaan valtava.

”Läntinen lohko on kyllä tasokas. Siinä on 5‒6 todella kovaa joukkuetta, joista useampi tavoittelee nousua. Kakkosen joukkueita vastaan pelattujen harjoituspelien ja nähtyjen pelien perusteella väitän, että Kakkosessa säilyminen olisi helpompaa kuin nouseminen meidän lohkosta.”

HJS pääsee pelaamaan Kolmosessa erilaisia ja monipuolisia vastustajia vastaan.

”Suurimmalla osalla on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. TPS:llä on ainoa selvästi nuori joukkue ja Piffenillä enemmän naisten joukkue. Peli on vähän erilaista verrattuna SM-sarjaan. Vauhti on hitaampaa, mutta otteet fyysisempiä. Pelkkä vauhti ei riitä, kun vastustaja osaa siirrellä ja suojata palloa. Pelaajakehityksen kannalta molemmista sarjoista oppii erilaisia asioita, joten kahden sarjan pelaaminen on ollut hyvä juttu.”

Kesätauon jälkeen molemmissa sarjoissa siirrytään syyskierroksen pariin. T18 SM-sarjassa vastustajana on tänään Ilves ja Kolmosessa kohdataan tiistaina sarjakakkonen PIF.

”Pari viikkoa oli joukkuetreeneistä taukoa, mutta nyt on taas jatkettu. Tiistaina on päävastustajan kohtaaminen ja mielenkiintoinen peli. Hyvä, että saamme Ilves-matsin alle. Syyskausi on meillä ollut yleensä parempi kuin kevät, joten jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin edessä on hyvä loppukausi”, Meltoranta toteaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30