1
LOK
16.00
Edustus, Kakkonen

GrIFK - HJS   2 - 0

Keskuskenttä TN, Kauniainen

Grani voitti, mutta sarjapaikan kohtalo ratkeaa ensi lauantaina

Hämeenlinnan Jalkapalloseura taipui Grankulla IFK:lle tasaisen ottelun päätteeksi lukemin 2‒0 (1‒0), kun isäntien Daniel Langhoff ja Niko Pulkkinen iskivät isäntien voittoon oikeuttaneet maalit.

Tappio ei kuitenkaan romuttanut HJS:n säilymishaaveita, sillä Pargas IF tarjosi hämeenlinnalaisille viimeisen oljenkorren ensi viikon lauantaiksi voittamalla Laaksolahdessa pelatussa ottelussa SexyPöxyt maalein 1‒2. HJS kohtaa juuri SexyPöxyt Kaurialassa kello 14.00 alkavassa ottelussa. Joukkueilla on eroa vain piste espoolaisten hyväksi.

GrIFK-ottelu käynnistyi HJS:n osalta nihkeästi, kun isännät olivat niskan päällä ensimmäisen vartin. Grani hyödynsi hyvän alkunsa 11 minuutilla, kun se pääsi hyökkäämään oikealta laidaltaan HJS:n boksiin ja vartioimatta jäänyt Langhoff veti lähietäisyydeltä pallon verkkoon.

Pulkkinen viimeisteli loppulukemat komealla vapaapotkulla ottelun 83 minuutilla.

”Alku oli hankala, mutta kun aloimme pelaamaan ja uskalsimme pelata niin saimme luotua paikkoja, joista olisimme voineet tehdä maaleja. Prässi toimi hyvin ja saimme yläalueella riistoja eikä peli missään nimessä ollut huono meiltä. Meidän täytyy onnistua lähes täydellisesti, että voimme Granin kaltaisia hyviä Kakkosen jengejä voittaa. Futista pitää pystyä pelaamaan se 90 minuuttia”, kertaili HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Manninen piti joukkueelleen kopissa pelin päätyttyä perinpohjaisen palaverin.

”Kävimme läpi, että meidän pitää pystyä olemaan kovempia kentällä. Viimeinen kymppi näytti oikeasti siltä, että haluamme voittaa. Tappamisen meininki puuttui. Pitää löytyä enemmän nälkää ensi viikon matsiin ja olla paljon paljon kovempi kentällä.”

Pelkästään yhtä päätä ei pelin alku ollut, sillä HJS pääsi pari kertaa uhittelemaan Granin päätyyn. Miika Paussu oli osua keskityksestä maalin eteen, mutta ei aivan onnistunut.

Kuudennella minuutilla HJS pääsi vastahyökkäykseen Sil Bosin riiston jälkeen ja Paussu keskitti maalille, mutta hieman takakenossa puskemaan joutunut Eetu Kajanto ei saanut tarpeeksi voimaa pallon taakse.

Kahdeksannella minuutilla HJS rakensi yläalueella pelin hyvin boksiin, mutta puolustus pääsi juuri ratkaisevalla hetkellä Kajannon maalin eteen suuntautuneen syötön eteen.

Granin maalin jälkeen HJS oli tasapäisesti pelissä mukana. 28 minuutilla Oumar Balde pelasi itsensä vetopaikkaan, mutta puolustajaan osunut kimmoke oli Granin kannalta suotuisa, sillä pallo meni Noel Lampenin syliin.

29 minuutilla Jami Kyöstilä lähetti vaparin Granin maalille ja Elmeri Supperi nousi korkeimmalle, mutta Lampen sai napattua pallon syliinsä.

Balde sai pallon maaliin 36 minuutilla pitkän rajaheiton jälkeen, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

41 minuutilla Grani oli erittäin lähellä toista maalia. Keskitys takatolpalle löysi Langhoffin, jonka puskun Joonas Immonen pelasti maaliviivalta.

Lisäajalla Omar Khary pääsi vetämään boksin nurkalta kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta kierteinen kuti meni yli HJS:n ylärimaa hipoen.

HJS:n tasoitus oli lähellä 53 minuutilla. Ilmatilaa läpi pelin hallinnut Supperi puski Balden vapaapotkun takanurkkaa kohti, mutta Lampen venyi loistavaan torjuntaan yläkulmasta.

64 minuutilla Grani riisti pallon ja pääsi etenemään tyhjään tilaan kohti HJS:n linjaa. Hamza Assehnounin veto osui kuitenkin ylärimaan ja HJS pysyi maalin päässä.

Granin 2‒0-maalin jälkeen HJS haki kavennusmaalia riskillä ja oli onnistua, kun Jonathan Ndongala puski kulmapotkusta ylärimaan.

Maaleja ei kuitenkaan nähty ja HJS joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.

HJS-toppari ei pelin jälkeen ollut tyytyväinen lopputulokseen.

”Vähän vaikea peli oli, mutta koko ajan olimme mukana. Omasta virheestä tuli maali emmekä päässeet riittävästi maalipaikoille. Täytyy tehdä duunia sen eteen, että pääsemme vielä paremmin viimeiselle kolmannekselle ja sieltä viimeistelemään. Pakko on parantaa viimeiseen peliin, siellä on tärkeät pinnat jaossa”, Ndongala totesi.

Kauden viimeinen peli on siis edessä ensi viikon lauantaina kotikentällä SexyPöxyjä vastaan. Vain voitto kelpaa, jotta Hämeenlinnassa nähdään Kakkosen futista myös ensi kaudella.

”Ensi viikolla käydään läpi sitä kamppailupelaamista ja edelleen pelirohkeutta. Koitamme virittää pelimme elementit huippuunsa, jotta saamme raavittua voiton hinnalla millä hyvänsä. Jos ei päästä maaleja niin voitto on aina lähempänä ja hyökkäyspäässä on varaa parantaa”, Manninen kertoi.

”Voisihan sitä tietty paremmassakin asemassa olla, mutta nyt pitää vain päivä kerrallaan työstää ja tehdä duunia sen eteen, että saamme pisteet viikonloppuna”, Ndongala sanoi.

HJS ‒ SexyPöxyt lauantaina 7.10. kello 14.00 Kaurialan stadionilla.

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Elmeri Supperi

Severi Keskitalo

Sil Bos

Jonni Thusberg

Tuukka Törmä (Atte Mukkila 72’)

Jami Kyöstilä (Eetu Pellikka 85’)

Simo Paakkanen

Oumar Balde (Valtteri Lindberg 85’)

Miika Paussu (Jonathan Ndongala 72’)

Eetu Kajanto

--

Joonas Orava

Matias Junna

Innocent Nshizirungu

Tilastot
GrIFK

2 - 0

(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30