2
SYY
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Atlantis FC  1 - 0

Kaurialan stadion

Ei kaunista, mutta sitäkin ihanampaa ‒ HJS kellisti Atlantiksen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuralta vaadittiin tänään valtava taistelu etenkin puolustussuuntaan, kun sarjakakkonen ja kuuden ottelun voittoputkessa Kaurialaan kurvannut Atlantis FC asettui kentän toiselle puolelle. Valtava taistelu myös nähtiin, kun kovaa painanut Atlantis jäi maaleitta ja Jami Kyöstilä osui 14 minuutilla ainoan kerran pelin aikana hienon hyökkäyksen päätteeksi. Näin HJS saalisti makean 1‒0-voiton ja tärkeät kolme pistettä.

Edellisistä 10 pelistä yhdeksän tappiota kärsimään joutuneen kotijoukkueen ainoa maalintekijä oli syystäkin maireana loppuvihellyksen jälkeen.

”Aivan mahtavalta tuntuu. Olen hiton ylpeä koko joukkueesta. Tätä on odotettu ja tänään oli huikea taistelu. Ihan joka jätkä antoi 100 prosenttia, ja sillä se tulos ja tärkeät pisteet tänään raavittiin”, hehkutti Kyöstilä.

Voitokkaan HJS-debyytin päävalmentaja tehnyt Mikko Manninen oli niin ikään iloinen koko joukkueen puolesta.

”Oli loistava aloitus ja olen todella ylpeä pelaajista. He vastasivat huutoon tänään ja kentällä näkyi asioita, joita lyhyessä ajassa on teroitettu. Ei se täydellistä ollut kokonaisuutena, mutta varsinkin puolustuspelaaminen ja se asenne, jolla jätkät pelasivat olivat. Tiesimme, että vastustaja on hyvä, mutta jos taistelemme toistemme ja joukkueen puolesta niin mahdollisuus on voittaa. On tosi hyvä fiilis”, Manninen kiitteli.

Lujaa asennetta tarvittiin, sillä Atlantis osoitti, ettei se ole sattumalta mukana nousutaistelussa. Taitavilla yksilöillä varustettu joukkue piti HJS:ää ahtaalla lähes koko pelin ajan, mutta HJS raatoi ja puolusti omaa boksia uhrautuvasti koko ysikymppisen esimerkillisellä tavalla.

”Treeneissä on vaadittu asioita koko harjoituksien läpi loppupelejä myöten. Vaatimustaso on siellä kova, mutta vastuu on myös pelaajilla, sillä he kentällä ovat. En tiedä, miten se (asenne) noin hyvin siirtyi kentälle, mutta on hienoa valmentaa tällaista joukkuetta, joka taistelee tällä tavalla. Siitä on upea fiilis”, Manninen totesi.

Yksi taistelun ruumiillistumista oli juurikin Kyöstilä, jonka mieltä nollapeli lämmitti.

”Tänään oli huikea hurmos päällä koko joukkueella. Jokainen uhrautui ja halusi antaa kaikkensa, ettei vastustaja saa maalia. Teimme huikeaa duunia ja siitä täytyy olla ylpeä. Olemme puolitoista viikkoa treenanneet hyvin ja saaneet uutta virtaa ja uskoa tekemiseen. Tänään se näkyi.”

Päivän ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, vaikka Atlantis otti pallonhallintaa itselleen alusta alkaen. Vaarallisia tilanteita ei nähty ennen ensimmäistä maalia, joka oli osoitus HJS:n potentiaalista myös pallolliseen pelaamiseen, vaikka iltapäivä suurimmaksi osin oli puolustusvoittoinen.

HJS sai hyökkäysalueella rajaheiton ja mallikkaan 10 syötön syöttöketjun päätteeksi Kyöstilä sai viimeistellä vapaasti maalin edestä Jonni Thusbergin tarkasta syötöstä ottelun voittomaalin 14 minuutilla.

HJS sai paikan karata kahden maalin johtoon, kun Elmeri Supperin pitkä pallon linjan taakse tavoitti oman juoksukilpailunsa voittaneen Hamza Lassouedin. Lassoued nousi pallon kanssa boksiin, mutta terävä kuti painui Atlantis-maalin sivuverkkoon.

Toinen maali oli vielä lähempänä 25 minuutilla. Eero Lamberg pääsi pallon kanssa boksiin, muttei saanut kunnon osumaa palloon. Peliväline pomppi Eetu Kajannolle, joka sai viimeistely-yrityksen aikaan polvellaan, mutta pallo pysähtyi ylärimaan.

Puolen tunnin jälkeen Atlantis alkoi saamaan myös tilanteita. Helsinkiläiset pelasivat sivuvaparin lyhyenä ja Jean murtautui pallon kanssa päätyviivaa kohti. Hyökkääjän laukaus ohitti jo Joonas Immosen, mutta Severi Keskitalo torjui pallon läheltä maaliviivaa. Jatkotilanteesta Jean keskitti kovan matalan pallon maalin eteen, mutta Chijioke Ibekwe ohjasi ohi.

33 minuutin kohdalla Ayyub Achenchab leikkasi noin 23 metrissä keskustaan ja antoi vasurinsa puhua, mutta Immonen torjui päin suuntautuneen laukauksen kauemmaksi.

35 minuutilla HJS:n maalille syntyi sählinkiä kulmapotkun jälkeen. Atlantis sai kun saikin vedon maalia kohti, mutta tällä kertaa Supperi oli torjuntavuorossa ja HJS:n maali pysyi koskemattomana.

Lisäajalla Thusberg katkoi syötön keskialueella ja lähetti Kajannon kuljetukseen. Hyökkääjä syötti Lambergille, joka sai jalan auki, mutta veto viuhui maalin ohi.

Toinen jakso

Toisella jaksolla Atlantiksen paine alkoi heti ensiminuuteista. 47 minuutilla oikean laidan vaarallinen keskitys tuotti Atlantikselle kulmapotkun, jonka ohjasi HJS-maalin ylärimaan Odilon Kouakou.

HJS keskittyi toisen jakson ajan vastahyökkäyksiin ja saikin toisen nelivitosen aikana myös muutamia omia paikkoja. Näistä ensimmäinen tuli Oumar Baldelle, joka katkoi keskialueella syötön ja tempaisi kovan laukauksen tempokuljetuksensa päätteeksi kohti etuyläkulmaa. Besart Mustafa oli kuitenkin hereillä ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

62 minuutilla vaarallinen erikoistilannejoukkue Atlantis loi taas uhkaa kulmapotkusta. Takatolpalle suuntautunut pallo löysi vierasjoukkueen pelaajan, mutta loistavan ottelun pelannut Immonen kaappasi pallon maaliviivalta.

68 minuutilla Kouakou laukoi tulisesti vajaasta 30 metristä, mutta Immonen venyi mainioon torjuntaan alakulmasta.

78 minuutilla Atlantis rakensi paikan jälleen Kouakoulle, joka pääsi yrittämään tällä kertaa noin 18 metristä sivusiirrosta, mutta Immonen torjui jälleen loistavasti alakulmasta.

Lähes heti Atlantiksen paikan jälkeen oli Thusbergilla ainakin puolittainen tilaisuus tehdä hämeenlinnalaisille helpottava toinen maali. Thusberg riisti pallon keskiympyrässä ja yritti nostaa pallon kaukana maaliltaan olleen Mustafan yli, mutta hän ehti takaisin paikalleen estäen maalin synnyn.

79 minuutilla Atlantiksen kulmapotku oli jälleen olla myrkkyä HJS:lle. Richard Tiberi puski takatolppaa kohden, mutta Keskitalo esitti ottelun toisen pelastuksensa lähes maaliviivalta. Jatkotilanteesta pääsi puskemaan Ibekwe, mutta hänen viimeistelynsä meni ohi maalin.

81 minuutilla HJS sai mahdollisuuden ottaa ratkaisevan askeleen kohti voittoa. Oskari Luoma riisti pallon ja tarjoili Kajannolle läpiajon, mutta hyökkääjä ei onnistunut paikassaan.

Viimeinen kymppi oli HJS:n osalta hienoa puolustustaistelua eikä Atlantis saanut enää mainittavia tekopaikkoja. Näin HJS otti ison voiton.

”Kyllä oman boksin puolustaminen oli isossa roolissa. Halusimme ohjata Atlantiksen laitoihin ja suurin osa keskityksistä tuli aika kaukaa. Eivät he pelaamalla päässeet keskustan läpi, keskikentän pohjat tekivät hyvin töitä ja topparit hoitivat boksiuhkaa. Ohjasimme vastustajaa sinne, minne halusimme”, Manninen totesi.

Manninen toivoi, että HJS olisi saanut enemmän aikaan myös pallon kanssa, mutta myönsi, että tällä kertaa pelin kuva vain muotoutui nähdyn kaltaiseksi.

”Siihen se ajautui. Vastustaja oli hyvä ja pakotti meidät puolustamaan. Saimme vastaiskuja ja toisen jakson alussa oli hyvä sauma naulata peli 2‒0:aan. Mutta rehellisyyden nimissä maali oli lähellä myös meidän päässä, viivalta torjuttiin ja Immonen oli loistava viimeisenä lukkona. Puolustussuuntaan oli paljon onnistujia, mutta pallollisessa pelissä voimme parantaa paljon.”

Kyöstilän mielestä potentiaalia pallolliseen pelaamiseen löytyy.

”Ehdottomasti, kun saamme lisää rohkeutta siihen puoleen. Kun teemme kaikki puolustuksessa hommia tähän tapaan, niin se alkaa siirtymään myös pallolliseen peliin. Tästä parannetaan vaan.”

Pitkän tappioputken päättyminen tuo lisää itseluottamusta.

”Se buustaa ihan varmasti joka jätkää”, Kyöstilä uskoi.

”Voitottoman kauden jälkeen tämä tekee varmasti jätkille hyvää. Atlantiksella oli kuusi voittoa alla, mikä nostaa entisestään voiton arvoa. Mutta meillä on työ kesken. Nautitaan voitosta tämä ilta ja aletaan keskittymään seuraavaan”, Manninen päätti.

Seuraavan kerran HJS on tulessa ensi viikon perjantaina Raumalla Pallo-Iiroja vastaan.

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Elmeri Supperi

Severi Keskitalo

Sil Bos

Eero Lamberg (Innocent Nshizirungu 84’)

Hamza Lassoued (Eetu Pellikka 46’)

Simo Paakkanen (Jonathan Ndongala 64’)

Oumar Balde (Oskari Luoma 64’)

Jami Kyöstilä

Eetu Kajanto

Jonni Thusberg (Kimi Larjanne 80’)

---

Joonas Orava

Valtteri Lindberg

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771