28
SYY
18.30
Edustus, Kakkonen

Ilves/2 - HJS   3 - 1

Kauppi tn 3

Ilves hyödynsi vahvat hetkensä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran säilymistaisto hankaloitui torstai-iltana Tampereella, kun Ilves/2 vei täyden pistepotin 3‒1-voitolla.

Suhteellisen tasainen ottelu ratkesi Ilveksen lyhyisiin, mutta sitäkin vahvempiin hallintahetkiin molempien jaksojen aikana, jolloin puolestaan HJS:n peli sakkasi ratkaisevasti. Ilves hyödynsi kyseiset pelin vaiheet Justus Ojasen ensimmäisen jakson yhdellä ja Oskari Paavolan toisen jakson kahdella maalilla. Miika Paussun 1‒1-tasoitus oli hämeenlinnalaisille lopulta laiha lohtu.

”Pettynyt fiilis tietenkin. Pinnoja lähdettiin hakemaan ja kun ei yhtään tullut niin fiilis ei ole hyvä. Toisaalta täytyy kunnioittaa tulosta ja vastustaja oli 3‒1 parempi”, sanoi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

”Jos vertaa vastustajaan, niin Ilves pelasi aika tasaisen ottelun. Meillä taso heilahteli ottelun sisällä. Välillä pelasimme erittäin hyvin, mutta välillä tuli ajanjaksoja, kun oma peli ei kulkenut.”

Molemmat joukkueet kolisuttelivat maalin kehikoita ensimmäisen vartin aikana. Ilves sai paineen HJS-päähän pallonmenetyksen jälkeen ja pääsi vetämään boksin rajan tuntumasta. Kimmokkeen ottanut pallo osui Joonas Immosen vartioiman maalin ylärimaan.

13 minuutilla Elmeri Supperi avasi Eetu Kajannolle, joka jatkoi Tuukka Törmän puolittaiseen läpiajoon. Törmä ampui vasurillaan, mutta Lucas Väyrynen sai sormensa vedon väliin ja pallo osui tolppaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 22 minuutilla. Ilves puhkoi HJS-prässin ja pääsi etenemään kohti puolustuslinjaa. Ilves murtautui HJS:n alueelle oikealta laidalta, syötti matalan pallon maalin eteen, josta Ojanen ohjasi sen varmasti verkkoon.

42 minuutilla Kajanto syötti maalin eteen tavoitellen vahvasti laidalta noussutta Jonni Thusbergia, mutta hän ei aivan ylettänyt palloon.

Jakson lisäajalla Ilveksellä oli hyvä paikka lisätä johtoaan. Marius Söderbäck harhautti boksissa, mutta pallo karkasi haaston seurauksena Paavolalle, jonka lähiyrityksen Immonen torjui. Pallo kimposi torjunnasta maalin eteen Akseli Lähteenmäelle, mutta hänen ohjauksensa meni tyhjänä ammottaneen HJS-maalin yli.

HJS suoritti tauolla pelaajavaihdon, kun Paussu korvasi kärjessä Valtteri Lindbergin. Lauantain PIF-ottelun tapaan Paussu tuli kentälle vahvasti ja irtosi terävästi Ilves-pelaajan harhasyötön perään. 16-alueen rajalta lähtenyt veto suuntautui kuitenkin Väyrysen syliin.

51 minuutilla Ilves sai vapaapotkun noin 18 metristä. Söderbäckin veto oli hyvä, mutta ylärima oli toistamiseen HJS:n turva.

HJS pelasi illan parasta peliään toisen jakson alussa. Ansaittu tasoitus tuli 56 minuutilla. Supperi-Kajanto-kaksikko vapautti tällä kertaa läpiajoon Paussun, joka Ilves-puolustajien estelyistä huolimatta laukoi pallon hienosti alakulmaan.

HJS:n vahva ote katkaistiin Ilveksen toimesta kuitenkin välittömästi. Isäntäjoukkueen toisen jakson tähtihetki koitti seuraavan kympin aikana, jolloin se maalasi kahdesti.

59 minuutilla Ilves sai kulmapotkun. HJS purki ensimmäisen tilanteen, mutta pallo pelattiin uudestaan laitaan kulman antaneelle Juho Pietolalle. Pietolan uusi keskitys tippui lähelle maalia Paavolan eteen, joka sai ratkaisevan verran aikaa ja tilaa ja toimitti pallon varmasti maaliin lähietäisyydeltä.

Ilveksen illan toinen hallintajakso koitui hämeenlinnalaisten lopulliseksi kohtaloksi seitsemän minuuttia myöhemmin. Ilves eteni nopeasti HJS-boksiin, ja vaikka Immonen torjui ensimmäisen Ilves-yrityksen, irtopallon tyhjään maaliin sai viimeistellä hetkeä aiemmin osunut Paavola.

Paavolan maalin jälkeen ei mainittavia maalipaikkoja enää nähty.

Ilves oli HJS:ää parempi varsinkin vierailijoiden rangaistusalueella.

”Boksipuolustaminen on ollut vahvaa, mutta siellä tuli nyt pari nukahdusta, joista vastustaja rankaisi”, Manninen totesi.

HJS pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina, kun se matkustaa kolmen ottelun vierasputkensa päätteeksi Kauniaisiin GrIFK:n vieraaksi. Ottelu on Ilves-tappion myötä massiivinen.

”Fakta on se, että jos haluamme säilyä, niin piste on vähintään otettava. Silloin ei tarvitse miettiä, mitä toisessa pelissä tapahtuu. Meillä on lyhyt valmistautumis- ja palautumisaika ja yhdet treenit ennen sunnuntaita. Teemme kaikkemme, että jengi on valmis ja pisteet tulevat meille”, Manninen kertoi.

Illan positiivisin uutinen hämeenlinnalaisittain oli HJS-kasvatti Atte Mukkilan debyytti Kakkosessa. Mukkila tuli kentälle 10 minuuttia ennen loppua.

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Elmeri Supperi

Severi Keskitalo (Jonathan Ndongala 72’)

Sil Bos

Jonni Thusberg (Atte Mukkila 80’)

Jami Kyöstilä

Simo Paakkanen

Tuukka Törmä (Oskari Luoma 72’)

Oumar Balde

Eetu Kajanto

Valtteri Lindberg (Miika Paussu 46’)

--

Joonas Orava

Matias Junna

Innocent Nshizirungu

Tilastot
Ilves/2

3 - 1

(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30